SPEELGOED VAN HOUT

Geeft ruimte voor groei

Ik wil kinderen met Groeiromte eindeloos laten spelen.

De maker
Ik ben Reina Reekers en als kleuterjuf zette ik regelmatig het klaslokaal op z’n kop. Ik wilde dat mijn leerlingen het wow-effect ervoeren als ze de ruimte in kwamen, omdat ik merkte dat ze dan stonden te popelen om te gaan spelen.
Als leerkracht zag ik dat het groeiproces op zulke momenten bijna als vanzelf ging. Fantastisch vind ik dat.

Mijn drive
Met mijn eigen kinderen zet ik de boel nog steeds op z’n kop. Zelfs de kleinste veranderingen brengen hen vaak weer in een vernieuwend spel. Daarnaast was ik altijd al liefhebber van houten speelgoed: het stimuleert de fantasie en heeft een duidelijke verbinding met de natuur. Daarnaast is het duurzaam en kan het van generatie op generatie worden doorgegeven. En heel eerlijk: ik hou niet zo van speelgoed waarbij kinderen alleen maar geëntertaind worden.

Na zestien jaar in het onderwijs is het nu tijd om mijn missie – spelen met natuurlijke en open-einde-materialen – vorm te geven in kleine wereldjes die de fantasie van kinderen stimuleren.

Verbindingen
Naast mijn missie met Groeiromte ben ik moeder van Age (schoolkind), Mare (kleuter) en Ids (peuter). Samen met Steven en de kinderen woon ik bij onze jachthaven in het Friese dorpje Woudsend. Daar komt ook de naam van mijn bedrijf vandaan: Groeiromte is Fries voor ‘groeiruimte’.

Thuis heb ik een eigen groeiruimte waar onze kinderen kunnen spelen (uittesten! :)) en waar ik ontwerp en schilder. Zagen en schuren doe ik in onze loods. Ruimte genoeg dus om mooie producten te maken.

Het hout voor mijn producten komt voor een deel uit de lokale houtzaagmolen in Woudsend, waar ik regelmatig naartoe ga.